Statarlängan på Huseby julmarknad. Foto: KlarkullenVisa alla (4)
Visa alla (4)

Julmarknaden i Huseby är igång

Publicerad

Den årliga traditionen med julmarknad i Huseby är igång för säsongen. Arrangören Per Johansson vill med mässan bland annat bidra till att producenter ”på vischan” kan överleva med sina verksamheter.

I helgen slog julmarknaden i Huseby upp portarna för 26:e året i rad.

– Det känns bra att vara igång nu. Det är roligt att så många unga människor hittar hit, säger Per Johansson, arrangör för julmässan.

Traditionen med julmarknaden i Huseby fortsätter i år. Tre saluhallar rymmer olika matbodar med till exempel sylt och korv för att, enligt arrangören, skapa julstämning. Dessutom finns en del hantverkare på plats som säljer halmbockar och keramik – ungefär som det brukar vara.

– Vi kör samma koncept varje år. Så det är inte så mycket nytt här, säger Per Johansson och förklarar att det är lite det som är grejen med julmarknaden.

Har åkt från Ängelholm

En av helgens besökare är Klaes Thor som har åkt från Ängelholm för att besöka mässan.

– Det är en tradition vi har att åka hit. Vi träffar vänner och hittar kanske något att köpa. Men sedan finns det ju också en hel del här som inte är så intressant också, men det är ändå trevligt att gå omkring här och titta, säger han.

”Producenter på vischan kan överleva”

Arrangören Per Johansson är klar över sin målsättning med arbetet för julmarknaden.

– Jag tror att många producenter, särskilt ute på vischan kan överleva tack vare den här mässan. Och det känns bra att kunna bidra med det, säger han.

Marknaden har öppet till och med nästa helg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer