Smittskyddet i Region Kalmar län uppmanar barnfamiljer i Torsås kommun att inte umgås med andra på grund av den ökande smittspridningen. Foto: TT.

Nya coronaråd i Torsås: Barnfamiljer bör inte umgås med andra

Uppdaterad
Publicerad

Torsås kommun har fortsatt hög smittspridning. Därför rekommenderar nu smittskyddet i Region Kalmar län barnfamiljer att inte umgås med andra människor.

Under vecka 46 hade Torsås kommun 58 nya konstaterade fall av covid-19. Sett till antal covidfall per capita hade kommunen då den högsta smittspridningen i landet, och spridningen är störst bland unga:

– Vår bild är att det främst är bland de unga som smittspridningen sker. Vi ser däremot inga utbrott i äldreomsorgen, och det är väldigt skönt, säger kommunalrådet Henrik Nilsson Bokor (S) till Barometern.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Nya covidåtgärder

På grund av den ökade smittspridningen har tillförordnad smittskyddsläkare Staffan Sylvan gått ut med nya åtgärder speciellt riktade mot Torsås. Barnfamiljer rekommenderas att hålla sig för sig själva och inte delta i fritidsaktiviteter eller träffa nya människor.

Anledningen är för att man sett att smittspridningen inte bara sker i skolan utan också på fritiden.

Skolor stängs

Sedan den 25 november har Torskolan hållit stängt för åk 1, 2 och 6. I måndags kom beskedet av även förskoleklass och åk 3 och 5 ska undervisas på distans under hela vecka 48.

Tidigare i november hade också Gullabo skola stängt på grund av den smittspridning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet