Foto: Rikard Berglin/SVT

Avgående tränaren Magnus Pehrsson: ”Jag är elefanten i rummet”

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar FF:s tränare Magnus Pehrsson avgår, meddelade klubben under torsdagen. På en presskonferens berättar Magnus Pehrsson själv om sitt beslut: ”För att Kalmar FF ska kunna göra den bästa avslutningen så väljer jag att kliva av”, säger han.

– Naturligtvis är det ett tråkigt beslut att ta men jag känner att det här laget behöver inte en elefant i rummet som allt handlar om, vilket jag själv varit. Det här laget behöver lugn och ro och fult fokus på matchen, säger Pehrsson inför ett lokalt pressuppbåd.

Utvecklingschefen och tidigare assisterande tränare Jens Nilsson kommer att leda laget under ödesmatchen mot Sirius på lördag, där det allsvenska kontraktet står på spel.

”Stod upp mot ett aggressivt beteende”

– Fokus har hamnat på mig de senaste dagarna och vi har haft långa diskussioner under veckan vad som är bäst för Kalmar FF på lördag. Det är en match som har hög dignitet. Jag har erfarenhet av att när det blir väldigt rörigt och fokus på olika saker så brukar det vara svårt för en spelargrupp att hantera det och spela som bäst, säger Pehrsson.

Han är dock kritisk till hur supporterbråket efter matchen mot Falkenberg framställts i efterhand.

– Jag stod upp mot ett aggressivt och ett hatfullt beteende. Vad efterspelet blev var lite stöttning och mer vad jag gjorde fel. Det är ett samhällsproblem som jag inte ställer upp på, säger han.

Klubbchefen: ”Sorg i hjärtat”

Magnus Pehrsson har varit tränare i Kalmar FF under knappt en allsvensk säsong. Kalmar FF har sedan lördagens incident utåt sett stått bakom Pehrsson och sagt att man har haft fortsatt förtroende. I helgen hölls dock krismöten med styrelsen och i tisdags träffade klubbchefen supportrar, som SVT kunde berätta tidigare i veckan.

Kalmar FF:s klubbchef Mattias Rosenlund kommenterar Pehrssons beslut såhär:

– Det är en tråkig dag för föreningen. Magnus har jobbat hårt för att göra KFF bättre. Det är med sorg i hjärtat som vi skiljs åt. Jag får hylla Magnus beslut för KFF. Han gör det för KFF och det är stort av honom.

I allsvenskans sista omgång på lördag spelar Kalmar FF borta mot Sirus som leds av den förre Kalmar FF profilen Henrik Rydström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.