Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här visar Region Kalmar upp nya centralen för massvaccinering

Region Kalmar visar upp nya centralen för massvaccinering

Uppdaterad
Publicerad

Massvaccineringen i Kalmar Län drar igång i nästa vecka. Redan på måndag öppnar Kalmar upp sin vaccinationscentral som byggts upp i det gamla stadsbiblioteket.

– Vi kommer att vaccinera väldigt många och vi kommer att variera öppettiderna beroende på tillgång till vaccinet. Mellan 60 och 80 patienter  i timmen kommer vi att vaccinera när vi går för full kapacitet, säger Eva Lotta Johansson som är platssamordnare i Kalmar.

Inga drop-in tider

Tolv stationer har byggs upp i det gamla stadsbibliotekt. Inga drop-in tider blir aktuella utan all bokning kommer att ske via 1177.se. 

– Om man har problem får man ta hjälp hjälp av någon anhörig. Alternativt ringer man till sin hälsocentral. Men det bästa är att man får hjälp att boka via 1177.se, säger Eva-Lotta Johansson.

Får patienten svar på vilket av vaccinen man får?

– Självklart får man det. Det talar vaccinatören om innan det ges. Och vi har bara de vaccin som är godkända. Men vi kan inte tala om det innan. Det är ingen som vet det utanför och det kan vara olika vaccin samma dag på olika stationer.  Så man kan inte välja vilket man vill ha.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Såhär såg tillgängligheten ut på Kalmars vaccinationscentral vecka 16 under tisdagsförmiddagen. Många gröna, och därmed lediga tider i bokningskalendern. Foto: SVT

Region Kalmar län kommer att upprätta tre större vaccinationscentraler för att underlätta vaccinationen av fas 4 – den breda allmänheten. Centralerna kommer finnas i Kalmar, Västervik och Oskarshamn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet