Foto: Jessica Gow / TT

Kalmar kommun firar nationaldagen digitalt i år

Publicerad
Kalmar kommun har beslutat att genomföra Sveriges nationaldagsfirande digitalt i år som en följd av coronapandemin. Firandet ska äga rum via en digital livesändning på kommunens hemsida.

Sändningen ska innehålla flagghissning, högtidstal och nationalsången. Kommunen har en tradition av att fira nationaldagen på Larmtorget med sång och musik från Kulturskolan och Musikkåren Lyran. Men på grund av coronapandemin och den rådande smittorisken har kommunen beslutat att fira nationaldagen digitalt.

– Lyran och Kulturskolan på Larmtorget har blivit en fin tradition. Den vill vi fortsätta med. Då det inte är möjligt i år gör vi en specialvariant som sänds på nätet. Vi ska då lyfta fram våra hjältar som leder oss ur pandemin, inte minst här i Kalmar, säger Roger Kaliff (S), kommunfullmäktiges ordförande, i ett pressmeddelande.

Kalmar kommun ansluter sig till bland annat Växjö som tidigare meddelat att man ska genomföra ett digitalt nationaldagsfirande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer