Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Kalmar kommuns köp av Guldfågeln Arena överklagas

Uppdaterad
Publicerad

En kommuninvånare har överklagat Kalmar kommuns beslut att köpa och ta över driften av Guldfågeln Arena till förvaltningsrätten. Han menar att viktiga fakta har undanhållits allmänheten och att de ekonomiska kalkylerna är felaktiga.

Överklagan lämnades in till förvaltningsrätten i Växjö under fredagen.

Kommuninvånaren vill att köpet ska laglighetprövas och pekar i sin överklagan på att det föreningsbidrag som Kalmar kommun menar att de ändå skulle ha behövt betala till Kalmar FF för skötseln, inte är så högt som kommunen påstått och att en värdering av arenan saknas.

Dessutom skriver personen i överklagan att en värdering av arenan saknas i underlaget till arenaköpet och att information om Kalmar FF:s egna borgensförbindelser för sina bolag saknas.

Kalmars kommunalråd Johan Persson (S) skriver i ett sms till SVT Nyheter Småland:

”Kalmar kommun kommer som brukligt att avge yttrande till domstolen. Kommunfullmäktige har med mycket stor majoritet 52-8 valt att köpa fastigheten. Det är kommunfullmäktiges rätt att avgöra vilka fastigheter som kommunen skall äga. Överklagandet kommer försena övertagandet av arenan.”

Hur ser du på anklagelserna om felaktiga kalkyler och undanhållen information?

”Underlaget är helt komplett och har processats under ett halvår. Det har varit redogörelser från kommunens tjänstemän och KFF i arbetsutskottet, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Finns få ärenden som är så genomlysta som detta”, skriver Johan Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.