Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Klart: Elias Pettersson skriver på för Vancouver

Uppdaterad
Publicerad

Han gjorde succé i Växjö Lakers nu är det klart att han skriver på för klubben som draftade honom, Vancouver Canucks. Det meddelade klubben på sin hemsida under fredagseftermiddagen.

Det var Hockeysverige.se som var först med att berätta, den för många väntade nyheten, att Elias Pettersson skrivit på sitt första NHL-kontrakt. Och det rör sig om ett treårskontrakt med den kanadensiska klubben. Vancouvers general manager Jim Benning förväntar sig att Pettersson ska utmana om en plats i laguppställningen. 

– Elias är en talangfull offensiv spelare med en otrolig skicklighet och blick för spelet. Vi förväntar oss att han ska utmana om en plats i laguppställningen på träningslägret, säger Jim Benning på klubbens hemsida. 

På Twitter uttrycker Elias sin glädje över sitt första NHL-kontrakt. 

– Det här är en dröm som går i uppfyllelse. Jag vill tacka alla som hjälpt mig på vägen speciellt min familj, skriver han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.