Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var en bred politisk majoritet kring beslutet att bygga den nya simhallen på Bäckaslövsområdet i Växjö. Foto: Ida Andersson/SVT

Klart – Växjö kommun vill bygga den nya simhallen på Bäckaslöv

Uppdaterad
Publicerad

På en presskonferens under onsdagen presenterade Växjös politiker var man vill bygga kommunens nya simhall. Förslaget bygger på en rapport som legat klar sedan 2022.

Samtliga politiska partier deltog på presskonferensen under onsdagen. Enligt Växjös kommunalråd Malin Lauber (S) finns nu en bred politisk enighet om att den nya simhallen ska byggas på Bäckaslövsområdet i Växjö.

-  Jag är jätteglad att vi äntligen kommit framåt i denna frågan för det förtjänar Växjös invånare, säger Malin Lauber.

Kommunchefen har nu fått i uppdrag att ta fram ett beslutsunderlag för för planeringen av en ny simhall. Det formella beslutet för att gå vidare med planerna ska tas av Kommunstyrelsen i augusti. Planen är att bygget ska kunna dra igång någon gång under 2025.

Samtidigt påbörjas arbetet med att ta fram planer på vad den gamla simhallen ska användas till.

KLIPP: Växjö och Kalmar bygger nya simhallar efter 50 år: ”Äntligen”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nya simhallar ska byggas i både Växjö och Kalmar kommun. Foto: Diba Dehnad/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.