I den nya lagen krävs det att man är legitimerad läkare, tandläkare eller sjuksköterska för att få ge injektioner – men inte specialutbildad inom ämnet. Foto: SVT

Klinikägarens kritik mot nya lagen: ”Borde ha skärpts ännu mer”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare har vem som helst kunnat öppna en skönhetsklinik och göra trådlyft, fillers- och botoxinjektioner. Men nu har det blivit ändring på det. Enligt den nya skönhetslagen, som trädde i kraft den första juli, får bara legitimerade läkare, tandläkare och sjuksköterskor ge injektioner.

Anders Franzén är legitimerad sjuksköterska och driver en skönhetsklinik i Växjö. Han är positiv till lagen men tycker att den borde skärpas mer.

– I lagen är det inget krav på att man ska ha specialutbildat sig med botox och fillers. En nyutexaminerad sjuksköterska kan egentligen köpa produkter och börja direkt. Det är inte riktigt där vi vill vara.

I klippet förklarar Anders Franzén faran med att ge fillers om man inte är utbildad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.