Kenny Lindegard passar på att bygga altan när semestern sker på hemmaplan Foto: SVT

Kö vid byggvaruhus i Växjö: ”Nu hinner man med hemma”

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin har lett till en renoveringsboom i Småland. En förklaring tros vara att fler spenderar mer tid hemma under virusutbrottet. SVT åkte till ett välbesökt byggvaruhus i Växjö för att prata med kunderna.

– Hade det varit en vanlig sommar hade jag varit iväg på innebandy och fotbollsturneringar hela sommaren med pojkarna, men nu är allting inställt så nu hinner man med hemma, säger Kenny Lindgard.

Under mars, april och maj i år omsatte handeln med bygg- och vvs-varor, färg och elartiklar cirka 1,4 miljarder kronor i de tre Smålandslänen. Det innebär att Renoveringsindex steg med 12,5 procent Jönköpings län, 10,8 i Kalmar län och 17,5 i Kronobergs län mellan mars och maj i år jämfört med samma period förra året.

Vid byggvaruhuset i Växjö väntade en kö av bilar med släp där det lastades virke. Flera som SVT talade med sa att de passade på att bygga till eller bygga om nu när de är hemma.

Hör fler röster i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.