Kommunalrådet Ilko Corkovic (S) var på plats under kvällen och natten. Foto: SVT

Kommunalrådet: ”Barnen ska få undervisning på hemmaplan”

Uppdaterad
Publicerad

Under nästa vecka skulle eleverna komma tillbaka till Åkerboskolan i Löttorp efter sitt sommarlov. Nu är stora delar av skolan nedbrunnen och det är oklart var undervisningen ska ske.

Det var under tisdagskvällen som det började brinna på Åkerboskolan i Löttorp på norra Öland, troligen orsakat av ett blixtnedslag. Kommunalrådet Ilko Corkovic (S) var på plats under kvällen och natten.

– Det är mellanstadiet och högstadiet som brunnit upp. Det är sorgligt, det är tragiskt. Jag såg mycket människor och barn som var där. Det är många som har minnen där och skolan betyder mycket för Löttorp, säger Ilko Corkovic.

Skolbranden i Löttorp

Nytt läsår

Nästa vecka ska det nya läsåret starta. På Åkerboskolan i Löttorp går drygt 175 elever. Var eleverna ska få sin undervisning efter branden är oklart.

– Vi ska göra allt vi kan för att försöka hitta tillfälliga lokaler och kunna bedriva undervisning på hemmaplan. Vi ska försöka lösa detta på bästa sätt för att barnen ska få undervisning på hemmaplan, säger Ilko Corkovic.

Mellanstadiet och högstadiet är förstört. Men samtidigt finns lokaler som klarat sig, förskolan, biblioteket, matsalen och gymnastikhallen är kvar enligt kommunalrådet, men det är oklart när de lokalerna kan användas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolbranden i Löttorp

Mer i ämnet