Foto: SVT

Kommunalrådet vill blicka framåt när känslorna svalnat

Publicerad

Trots den fortsatta turbulensen inom Uppvidinge kommun har kommunalrådet Åke Carlson (C) inga planer på att lämna sin post.

– Jag tror inte saken blir bättre om jag kliver av nu. Jag har lång erfarenhet både som politiker och företagsledare och tror att kommunstyrelsen behöver min erfarenhet.

Det var under ett mycket turbulent kommunstyrelsemöte på måndagen som Karin Holst meddelade att hon vill hoppa av som tillförordnad kommunchef i Uppvidinge kommun. Som SVT Nyheter Småland tidigare rapporterat så tvingades dåvarande kommunchef Linda Jonsson bort i början av maj när förtroendet för henne bland flera politiker sviktade.

Turbulensen i Uppvidinge kommun

Nya namn på gång

Arbetet med att hitta en ny tillförordnad kommunchef har redan inletts och den här gången letar man externt.

– Tar vi någon internt så försvinner kapacitet som vi verkligen behöver. Det finns några möjliga kandidater som skulle kunna vara aktuella och jag räknar med att kunna ha med mig ett namn till nästa möte med arbetsutskottet.

Många är oroliga

Den tydligaste effekten av att kommunen nu står utan kommunchef är enligt Åke Carlson att utvecklingsarbetet stannat av.

– Min uppfattning är att kvaliteten i verksamheten rullar på. Jag tror många är oroliga men de fortsätter ändå göra ett bra jobb.

Han beskriver situationen som tärande och märklig och säger att man nu måste börja se framåt men att det kan ta tid.

– Så länge det finns tongivande politiker som vill ha bort kommunala chefer kan man inte börja bygga något nytt. Just nu är det inte förnuftet utan känslor som råder i Uppvidinge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turbulensen i Uppvidinge kommun

Mer i ämnet