Kontrollerat kaos inför sydsvenska rallyt

Uppdaterad
Publicerad

Från att ha körts i Ljungby blir det nu Tingsryd som tar över värdskapet för sydvenska rallyt. I helgen drar det igång och hela staden ligger i startgroparna.

Tingsryds turistsamordnare Karin Nilsson är entusiastisk. Hon och medarbetarna är precis i färd med att bygga ut turistbyrån inför högsäsongen. Det året fick det göra det tidigare än vanligt.

-Det är stort, 40.000 – 50.000 personer räknar man från rallyorganisationen att det kommer att komma. Nu taggar vi allt vad vi kan för att bemöta de här gästerna.

Sydsvenska rallyt

Fullbokat sen länge

Också på turistanläggningarna i trakten märks det att rallyt kommit är på gång.

Mia Närling som driver en semesteranläggning några kilometer utanför centrum berättar att hennes ställe är fullbokat sedan länge.

-Nu är det förberedelse för att ta emot alla människor som kommer. Det är fullt rull hela tiden.

Specialbakelse

Det lokala bageriet frästar med en specialkomponerad rallybakelse. Josef Svensson dekorerar krämiga små bägare med flaggor och ferraribil.

-Vi har ju haft några provsmakare här och det har bara fått bra kritik.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sydsvenska rallyt

Mer i ämnet