Christer Jonsson (C) berättar att det under december kommer fattas beslut om vaccinationskostnaden. Foto: Fanny Asplund/SVT och TT.

Kostnaden för coronavaccin fortfarande olöst i Kalmar län

Publicerad

Att covidvaccinationen ska vara gratis är redan beslutat i Kronoberg. Men i Region Kalmar – som hade fullmäktigemöte samma dag – kom frågan inte med.

– Under december månad räknar jag med att vi kommer ha ett beslut, säger Christer Jonsson (C) regionråd.

Förra veckan under ett fullmäktige tog Region Kronoberg beslutet om att vaccinationen mot covid-19 ska vara gratis för alla länsbor och alla som vistas i länet. Samma dag hade även Kalmar län regionfullmäktige, men där togs inte frågan upp.

Men trots att frågan om vaccinationskostnaderna ännu inte beslutats försäkrar Christer Jonsson (C), vice ordförande i regionstyrelsen, att ett beslut kommer hinnas med innan vaccinationerna drar igång.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– Vi kommer lösa frågan innan vi börjar vaccinera och vår ambition är att det kommer bli avgiftsfritt för länsborna, säger han.

Frågan kan komma att bli föremål för ett extrainsatt regionfullmäktige.

I klippet hör du Christer Jonsson (C) berätta om hur Region Kalmar län arbetar med vaccinationsavgiften.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet