Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det brinner i takkonstruktionen och det är det som är svårt i släckningsarbetet, säger Roger Petersson, räddningschef. Foto: Diba Dehnad/SVT/Carl Carlert

Kraftig brand i byggnad på industriområde i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut vid fyratiden på torsdagsmorgonen i en lokal i ett industriområde i västra Växjö. Släckningsarbetet pågår för fullt. Vid niotiden uppger räddningstjänsten att branden är under kontroll.

Lokalen ligger på Arabygatan, och det brinner bland annat i taket. När larmet kom slog det ut lågor ur fönster och tak. En lastbil har också fattat eld, och det finns fler fordon i lokalen.

Brand i taket

Byggnaden ska vara runt 50 gånger 50 meter och styrkor från Ljungby, Växjö, Alvesta och Vislanda arbetar på platsen. 25 personer från räddningstjänst är involverade i släckningsarbetet.

– Det är en brand i takkonstruktionen och det är det som är det svåra med  att komma åt den här branden. Just nu jobbar vi med att se till så att det inte sprider sig, säger Roger Petersson, räddningschef.

– Min bedömning är att vi kommer vara kvar här fram till lunch.

Lukten sprids

Branden har varit kraftig och vid niotiden uppger räddningstjänsten att det handlar om en totalskada på i lokalen. Röklukten kan kännas i stan.

Enligt Roger Petersson har ingen person kommit till skada i branden.

Vet man vad som orsakade branden?

– Nej, det är något som polisen får titta på senare.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rökutvecklingen från branden blev kraftig.När larmet kom slog det ut lågor ur fönster och tak. Foto: Carl Carlert

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.