Foto: Niclas Wimmerberg SVT

Landningsbanan på Kalmar flygplats snöade igen

Uppdaterad
Publicerad

Morgonens kraftigt snöfall har ställt till det för Kalmar Öland Airport AB. Landningsbanan snöade igen och flera ur personalen arbetade intensivt med att röja undan snön från banorna.

Flyg både till och från flygplatsen i Kalmar har påverkas av det snöfall som dragit in över Kalmar län. Avgående och ankommande plan till och från Stockholm dras med förseningar på runt en timme.

”Snöar som tusan”

– Vi har haft en del förseningar nu på morgonen och jag sitter själv och kör snö och det snöar som tusan alltså, sade flygplatsens driftchef Jonas Björk vid flygplatsen på morgonen.

Snökaos i Småland

Många ur personalen har fått jobba intensivt med att ploga landningsbanorna för att flyg ska kunna lyfta och landa från Kalmar.

– Vi är ute på banan och kör med allt vi har. Vi har varit igång sedan klockan fem, säger Jonas Björk.

Lyckats röja undan snön

SVT Nyheter Småland kontaktade Jonas Björk igen runt klockan 10:30 på måndagsförmiddagen. Han berättade då att de lyckats få ordning på landningsbanorna igen.

– Det går fint! Nu skiner ju solen här till och med. För tillfället ser landningsbanorna ut som de ska, men det har varit ett hårt arbete ända sedan tidigt i morse.

Jonas Björk säger också att Kalmar Öland Airport är relativt väl förberedda för den här typen av väderlekskaos.

– Vi har en fin maskinpark och många duktiga arbetare. När något sådant här inträffar gör vi det vi kan för att få ordning på trafiken så fort vi kan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snökaos i Småland

Mer i ämnet