De båda bilarna blev svårt demolerade i fronten. Foto: Carl Carlert

Kvinna i 30-årsåldern omkom vid frontalkrock med lastbil

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern omkom efter en frontalkrock mellan en lastbil och en personbil vid 14.30-tiden på väg 23 söder om Åseda, Uppvidinge kommun.

Föraren av personbilen, en kvinna i 30-årsåldern, var ensam i bilen och kom av oklar anledning över på fel sida av vägen och frontalkolliderade med den mötande lastbilen. Hennes liv stod inte att rädda efter olyckan.

Kvinnans anhöriga är underrättade om olyckan.

Lastbilens förare är förd till sjukhuset i Växjö, men ska enligt polisuppgifter inte vara allvarligt skadad. Han är dock kvar på sjukhuset. Ingen annan person ska ha befunnit sig i någon av de två bilarna.

Enligt polisens inre befäl i Växjö så finns det vittnen till olyckan.

Vägen från Hult till Åseda har varit avstängd i båda riktningar, och både personbilen och lastbilen behöver bärgas från olycksplatsen. Den öppnades på nytt först vid 18-tiden på lördagskvällen.

Olyckan inträffade på riksväg 23 mellan Nottebäck och Flybo, söder om Åseda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.