– Det är jobbigt med så mycket sorg. Jag älskar Oskarshamn, min restaurang och mina gäster, säger Thrung Dang. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Krögare tvingas ge upp på mållinjen

Uppdaterad
Publicerad

Oskarshamanskrögaren Thrung Dang gick från uppemot 150 gäster dagligen till tio när pandemin slog till. Bara en dag före det att restriktionerna för restauranger lättas tvingas han slå igen sin verksamhet. Måndagen blev den sista dagen som det serverades lunch på Lilla krog i Oskarshamn.

Restaurangägaren Thrung Dang har drivit restaurangen Lilla krog i Oskarshamn i sexton år. Han försökte hålla ut med sin verksamhet men till slut gick det inte längre. Han föll på målsnöret. På tisdagen lättas restriktionerna.

– Det är mycket turister på sommaren och jag hade kanske kämpat vidare och försökt, men jag råkade ut för en olycka där jag föll och slog mig, så nu orkar jag inte längre, säger Thrung Dang.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Två miljoner back

Sex personer som jobbar på restaurangen förlorar jobbet.

– Min personal har sett att vi går back varje månad och det har varit dålig stämning länge. Jag har en hyra på 51 000 kronor per månad och har nu förlorat över två miljoner kronor, säger han.

Hur mår du egentligen?

– Det är jobbigt med så mycket sorg. Jag älskar Oskarshamn, min restaurang och mina gäster, säger Thrung Dang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet