Krönika om pedofilskandalen

Uppdaterad
Publicerad

Pedofilskandalen i Högsby berörde många djupt. En av dem som jobbade nära utredningen under lång tid är Lina Isaksson Funke på Kalmarpolisen. Nu har hon skrivit en krönika om sina upplevelser exklusivt för Smålandsnytt. Du hittar den på vår Facebook-sida.

”Det var hans födelsedag. Han fyllde 21 den där fredagsmorgonen i april när polisen hämtade honom, misstänkt för grov våldtäkt mot en 5-årig flicka på en förskola i Högsby kommun.” Så står det bland annat i krönikan, som alltså skrivits exklusivt för Smålandsnytt.

I krönikan beskriver Isaksson Funke också hur det var att jobba med utredningen och om att inte kunna stänga av informationen om övergreppen. När vi andra kunde stänga av tv:n, radion eller sluta läsa om pedofilen, var Linda och de andra på polisen tvungna att fortsätta leta efter bevis och prata med de drabbade.

Sexövergrepp på förskola

Läs krönikan här.

Lina Isaksson Funke medverkar också i Smålandsnytts årskrönika som sänds på nyårsdagen 19.30 och går i repris 2/1 13.15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexövergrepp på förskola

Mer i ämnet