Foto: TT, SVT

Kronoberg släpper på 50-plussarna för dos 3 nästa vecka

Uppdaterad
Publicerad

Från och med nästa vecka kan den som är 50 år eller äldre boka in sig för en påfyllnadsdos av covid-vaccin i Region Kronoberg. Regionen betonar dock att det är viktigt att hålla koll på att det gått 6 månader sedan man fick den andra sprutan.

I åldersgruppen varierar det stort när det gått sex månader sedan dos 2. Därför är det viktigt att den som vill ha en tredje dos kontrollerar när man tog sin andra dos, via sin journal på 1177.se eller genom att beställa ett covidbevis via covidbevis.se.

– Det kommer att vara ett stort antal personer som det gått sex månader för strax före jul. Då kan det bli ont om tider på våra vaccinationsplatser. Men vi hoppas att det finns förståelse för att det finns färre vaccinationstider kring jul, kapaciteten kommer att öka igen efter helgerna, säger Marie Jadner, vaccinationssamordnare.

I gruppen ingår, förutom personer 50-64 år även personer som tillhör en medicinsk riskgrupp för svår covid-19-sjukdom och personer med insatser enligt LSS eller beslut om assistansersättning.

Vaccinationerna av dos 3 i kronoberg kommer att ske på regionens upphandlade vaccinationsplatser och bokningen sker via 1177.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer