Foto: SVT

Kvinna döms för sexuellt övergrepp mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig kvinna från Kalmar län döms till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan för sexuellt utnyttjande av barn och sexuellt övergrepp mot barn.

Enligt domen från Kalmar tingsrätt har brotten inträffat vid totalt fyra tillfällen. Kvinnan nekar till brott.

Det handlar om två pojkar som vid brottstillfällena var 14 år gamla. Polisanmälan gjordes i december 2017 efter att en av pojkarna berättat om händelserna för en anhörig.

I domen står det att ”samlagen har präglats av frivillighet” och ska ha skett i kvinnans bostad och i en källare i ett hyreshus i Kalmar län.

Kvinnan åtalades för våldtäkt mot barn och sexuellt övergrepp mot barn. Men tingsrätten anser att åldersskillnaden mellan kvinnan och pojkarna inte varit så stor och att samlagen varit frivilliga. Därför bedömer tingsrätten de vaginala och orala samlagen som sexuellt utnyttjande av barn. Att kvinnan inte fyllt 21 år vid händelserna gör att hon inte ska dömas till fängelse, skriver tingsrätten.

Straffet blir skyddstillsyn och hon döms till att betala skadestånd på 50 000 kronor till varje pojke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.