Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Kvinna rånad i Alvesta

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna utsattes under natten till lördagen för ett misstänkt rån i närheten av sin bostad i Alvesta. Gärningsmännen lämnade platsen med kvinnans bil, som hittades senare under morgonen.

Händelsen inträffade vid 01.30, natten till lördagen i Alvesta tätort.

Enligt de första uppgifterna ska två okända gärningsmän ha slagit kvinnan i bakhuvudet med ett hårt föremål och därefter tagit hennes nycklar, bland annat bilnycklarna. Männen ska därefter ha tagit kvinnans bil.

Kvinnan ska ha varit vaken och kontaktbar när ambulanspersonal kom till platsen, och ska inte ha behövt uppsöka omedelbar sjukhusvård.

Bilen hittad

På lördagsmorgonen hittades den stulna bilen. Var den hittades vill polisen i nuläget inte gå in på.

– En person från allmänheten har anträffat bilen, och vi har en patrull som är på väg dit med avsikt att ta den i beslag, säger Johan Sjögren, inre befäl på polisen i Växjö.

Under dagen kommer polisen genomföra en teknisk undersökning av bilen. Gärningsmännen är än så länge inte identifierade och på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.