Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Aspelands pastorat med församling i bland annat Målilla har omkring 7000 röstberättigade och man hoppas på ett relativt högt valdeltagande. Foto: TT/SVT

Aspelands pastorat: ”Förhoppning på större valdeltagande”

Uppdaterad
Publicerad

Aspelands pastorat med församling i bland annat Målilla har omkring 7000 röstberättigade och man hoppas på ett relativt högt valdeltagande. I kyrkovalet 2017 röstade drygt nitton procent och en fråga som engagerar idag är bland annat vigsel av samkönade par.

– Man vet inte säkert men det är förhoppningen att fler röstar i detta val, säger Göte Eklund, ordförande i Aspelands pastorats valnämnd.

Det är några fler som har förtidsröstat i detta val och det kanske kan tyda på ett minst lika bra valdeltagande som 2017, säger Göte Eklund.

– Jag har inga konkreta siffror på hur många som röstat hittills men det verkar som fler vill vara med och påverka. Ikväll vet vi, säger han.

Klockan tolv på lördagen öppnade vallokalen i Målilla och människor började strömma till. Monica och Tord Alnemo var några av dem.

– En viktig fråga för mig är vigsel av samkönade par. Jag tycker inte man ska göra någon skillnad alls! säger Tord Alnemo.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer