Läkarens ord i rätten: ”Hon sa att jag kunde få allt”

Uppdaterad
Publicerad

Under förhandlingen beskrev läkaren med egna ord den relation som han och kvinnan haft. Läkaren står fast vid att kvinnan själv gav honom husnyckeln och sa ”här är nyckeln till ditt hus”.

Enligt läkaren skulle de båda leva som de närmsta och godaste vänner och de reste runt mycket i Småland och levde ett aktivt liv.

”Hon sa att jag kunde få allt”

Under tvisten i Kalmar tingsrätt kommenterade läkaren hur gåvobrevet kom till. Alltså när miljonvillan formellt fördes över till läkarens ägo.

Läkare fick lyxvilla

”Hon sa att hon behövde upprätta ett gåvobrev för att skydda mig. Jag visste inte då vad det innebar”, svarade läkaren.

Läkaren sa också att han och kvinnan tillsammans tagit fram formen för gåvobrevet som innebar att han fick hela huset utan att behöva ha betalningsansvar för huslånet.

” Hon sa att jag kunde få allt, att jag inte skulle vara belastad och att hon skulle hjälpa mig på alla sätt”. Enligt läkaren var kvinnan vid tillfället varken sjuk eller nedstämd.

Anhöriga upplevde henne drogad

Läkaren fick också frågor om en jullunch där anhöriga till kvinnan upplevt henne som så drogad att hon inte kunde äta själv.

”Jag delar inte den uppfattningen alls. Hade de den uppfattningen där och då hade det väl uttalats vid det tillfället”, sa läkaren.

Jullunchen skedde drygt en månad efter att huset formellt förts över på honom.

Bankkonton tömdes

Under en utlandsresa som kvinnan och läkaren gjort tömdes hennes bankkonton på över en miljon kronor. Enligt läkaren skedde resan på kvinnans initiativ.

”Hon ville säkerställa att hennes älskade hus, vårt älskade hus sköttes om” sa läkaren och menar att pengarna var avsedda för renovering av huset.

”Hon är inte beroende av någon”

Den sista frågan för dagen som läkaren fick svara på var hur vida kvinnan varit i en beroendeställning till läkaren.

”Det är ett av det otaliga absurda påståenden som framförts. Den som känner henne vet att hon inte är beroende av något eller någon”, svarade läkaren.

Förhören med läkaren fortsätter i morgon och då är det släktingarnas advokat som ställer frågor. Läkaren har avböjt att uttala sig till Svt Nyheter Småland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Läkare fick lyxvilla

Mer i ämnet