Privata utgifter betalades med tjänstekort

Uppdaterad
Publicerad

Landshövdingen i Kalmar län Stefan Carlsson har använt sitt tjänstekort till privata kostnader som till exempel taxiresor, restaurangbesök och alkohol.

Enligt P4 Kalmar har Stefan Carlsson använt sitt tjänstekort till privata kostnader vid 25 tillfällen förra året. I undantagsfall får landshövdingen och andra direkt underställda regeringen använda tjänstekortet till privata kostnader enligt radion, men i Stefan Carlssons fall handlar det om minst 25 tillfällen och kostnader på totalt 14 000 kronor.

Pengarna har dragits av på hans lön efteråt och Stefan Carlsson uppger i samband med P4 Kalmars granskning att han ska sluta använda kortet på ett felaktigt sätt.

Enligt granskningen har han också slarvat bort åtta kvitton.

– Jag kommer aldrig i mitt liv att lägga extremt mycket mera tid på att se till att vara noggrannare för att se till att några fel per år inte uppstår. Det skulle ta alldeles för mycket tid. Jag har viktigare saker att ägna mig åt, säger Stefan Carlsson till P4 Kalmar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.