Alla app-användare får tio procents rabatt med den nya appen, säger Thomas Nilsson, trafikdirektör Länstrafiken Kronoberg. En annan nyhet är att reskassan försvinner vilket i praktiken betyder dyrare resor för de som åker kollektivt sällan. Foto: Ricardo Garcia/SVT

Länstrafikens nya reseapp – ”sällanresenärer” förlorare

Publicerad

De personer som nyttjar kollektivtrafiken sällan hör till förlorarna när Länstrafiken Kronoberg lanserar en ny reseapp som ger tio procent rabatt till samtliga app-användare.

Under hösten kommer de fyra länen Kalmar, Kronoberg, Jönköping och Halland att införa ett nytt gemensamt biljettsystem. Den 31 augusti lanserade Länstrafiken Kronoberg sin nya reseapp och alla som köper biljetter får 10 procent rabatt.

”Med vår nya reseapp blir det både enklare och billigare att köpa biljetter”, skriver regionen på sin hemsida, något som dock inte stämmer för de resenärer som åker sällan och som tidigare kunde använda reskassan som gav 20 procent rabatt.

– De som drabbas, om man ska säga så, är sällanresenärerna som hittills åkt med reskassan. Nu försvinner den möjligheten men de kan istället köpa sin enkelbiljett via appen och få tio procent rabatt, säger Thomas Nilsson, trafikdirektör Länstrafiken Kronoberg.

Hör Thomas Nilsson berätta mer om den nya reseappen samt vad som gäller för direktresor till Danmark i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer