De utbildar lärare om våldsporr

Publicerad

Julia Björknert och Alexandra Durne vill öka kunskapen om sambandet mellan våldspornografi och sexuella övergrepp. På torsdagen föreläste de för personal inom grund- och gymnasieskolan i Kalmar.

– Det har skapats mycket frågor och diskussioner idag. Det är också spännande att höra vad deltagarna tänker och framförallt hur de kommer att jobba med de här frågorna efter föreläsningen, säger Alexandra Durne. 

Länsstyrelsen i Kalmar var ansvarig för fortbildningen som hölls på Ungdomshuset UNIK. 

–Det här är frågor som berör pedagoger i hög grad. Det är starka frågor och framförallt för att det finns så starka kopplingar mellan titta på sexuella övergrepp och bli utsatt för sexuella övergrepp, säger Helene Nilsson, särskilt sakkunnig i jämställdhet på Länsstyrelsen i Kalmar. 

Lina Carius, läarare på Rödsleskolan tycket att hon fått lära sig mycket under dagen, till exempel om porrimpotens. I klippet ovan kan du höra henne berätta om begreppet.

Lina Carius, lärare på Rödsleskolan Foto: Niclas Wimmerberg

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kalmar

Mer i ämnet