Efter en promenad längs Visvägen kommer sedan en hyllningskonsert att hållas med artisterna på plats i Slottsruinen. Foto: TT/föreningen Visan

Lasse Berghagen, Melissa Horn, Åsa Jinder och Lasse Tennander förevigas i visans walk of fame

Uppdaterad
Publicerad

Onsdagen den 12 juli invigs de nya skyltarna och artisterna är på plats i Västervik.

– Det är väldigt roligt att samtliga tackade ja på stående fot, säger Henrik Johnsson, ordförande i föreningen Visan i Västervik.

Nya namn till visans walk of fame presenteras i samband med en ceremoni och hyllningskonsert i Västervik, onsdagen 12 juli. Det är tredje gången Föreningen Visan, som arrangerar Visfestivalen i Västervik, utser nya namn till Visvägen.

– Poängen är att hitta artister som på olika sidor i vår visdjungel bidragit till visfestivalen. Valet av de här fyra artisterna har fallit sig naturligt, de har en stark koppling till visfestivalen och alla är berättare i musiken, säger Henrik Johnsson, ordförande i föreningen Visan.

Artisterna på plats

Totalt 12 artister och ett band (Hootenanny Singers) har redan fått sina namn förevigade. Onsdagen 12 juli invigs de nya skyltarna och artisterna är på plats i Västervik. då traditionen bjuder att artisterna själva skruvar fast sina skyltar.

– Allt är spikat och klart och artisterna kommer hit till Västervik, säger Henrik Johnsson.

Hyllningskonserten i Västervik är gratis för alla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.