Årets upplaga av Latitud 57 ställs in. Foto: Latitud 57/Tomas Jonsson

Latitud 57 ställer in – kraftsamlar inför 2021

Uppdaterad
Publicerad

Musikfestivalen Latitud 57 i Oskarshamn ställer in årets upplaga till följd av coronapandemin.

– Det känns jävligt tungt och tråkigt, säger festivalgeneral Christian Åberg.

– Ingen ställer sig frågande till beslutet, utan snarare att det var väntat. De reaktioner vi har fått har varit överväldigande positiva och stödjande för beslutet, säger han.

Under tisdagen meddelande arrangören att 2020 års upplaga av Latitud 57 ställs in till följd av coronapandemins restriktioner.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– En av våra headlines, Tomas Ledin, gick ut och sa att han ställer in sin turné, och då kändes det lägligt att haka på. Vi tror inte att man kommer gå från 50 personer till 9 000 till i början på juli, säger Christian Åberg.

Festivalarrangören lägger istället fokus på att försöka boka in årets akter till nästa års festival. Tomas Ledin, som var en av årets stora bokningar, har redan bokats in till nästa års festival istället.

– Vi är taggade och revanschsugna för 2021, vi kommer vilja göra en jävligt bra festival nästa år och kommer börja jobba med det redan nu.

Öppnar för digital lösning

Samtidigt hoppas Christian Åberg att Latitud 57 ska kunna bjuda på musikupplevelser även i år, om än i en annan tappning.

– Förhoppningsvis kommer vi kunna göra någon form av livestreamad festival i sommar som ändå håller traditionen vid liv, vi jobbar stenhårt för att den här helgen ändå ska andas Latitud 57. Det finns massvis av arkivmaterial och kanske kan man ta in något lokalband och streama en konsert med, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet