Lennart Adell Kind, etta på kommunlistan för Liberalerna, kommer inte att ta några uppdrag i Växjö kommun under den kommande mandatperioden. Foto: Liberalerna/TT

Liberalernas förstanamn i Växjö träder tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Lennart Adell Kind, etta på kommunlistan för Liberalerna, kommer inte att ta några uppdrag i Växjö kommun under den kommande mandatperioden. Han skriver på Växjöliberalernas Facebooksida att han måste minska sina åtaganden.

Under den gångna mandatperioden har Lennart Adell Kind varit gruppledare för Liberalerna i Växjö. Han har också suttit som ersättare i kommunstyrelsen, ersättare i kommunfullmäktige och ersättare i kommunstyrelsens organisations- och personalutskott.

Men nu när han tar plats i kommunfullmäktige som förstanamn för Liberalerna vill han inte ta på sig några uppdrag.

Växjö

– Jag kommer att behöva tid för annat än politiken, säger han.

Saknar lusten och drivet

I texten på Växjöliberalernas Facebooksida skriver Lennart Adell Kind att han levt med årets val för ögonen varje dag under de gångna fyra åren och att han nu saknar lusten och drivet att fortsätta med samma energi i fyra år till.

Om beslutet innebär att han inte heller kommer att ta ett av partiets tre mandat i kommunfullmäktige i Växjö kan inte Lennart Adell Kind svara på:

– Vi får se. Exakt hur vi gör med allting, det får vi se.

Han säger att det är ett strategiskt val att träda tillbaka just nu.

– Jag har ju ett ansvar att leda partiet i ett val. Då är det bättre att göra det i början av mandatperioden än innan valet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet