Öppnar upp för civilingenjörer till 2020 Foto: SVT

Linnéuniversitetet öppnar upp för framtida civilingenjörer

Publicerad

Linnéuniversitetet i Växjö kommun kommer redan till hösten 2020 att börja utbilda civilingenjörer i mjukvaruteknik. Det har Universitetskanslersämbetet bestämt efter ansökan från universitetet.

Universitet har under längre tid ansökt om att få utbilda civilingenjörer i mjukvaruteknik och har nu med stöd av Växjö kommun fått igenom sin ansökan.

Kommunen anser att civilingenjörsutbildningen kommer gynna näringslivet i Växjö.

– Detta är oerhört betydelsefullt för Växjös näringsliv och Växjös attraktionskraft. En civilingenjörsutbildning i mjukvaruteknik är bara början och jag ser fram mot när vi kan starta civilingenjörsutbildningar även i andra ämnen, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun.

Rättigheten är allmängiltig, vilket innebär att universitetet har möjlighet att i framtiden även starta civilingenjörsutbildningar andra ämnen.

Linnéuniversitetet i Växjö kommun kommer till hösten 2020 att börja utbilda civilingenjörer i mjukvaruteknik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer