Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan listar Weronica Stålered, som är verksamhetsansvarig på Destination Glasriket AB, fyra saker som ser ut att öka glasturismen i år. Foto: SVT och pressbild

Lista: Därför väntas fler turister till glasriket i år

Publicerad

I Glasrikets kommuner Emmaboda, Nybro, Lessebo och Uppvidinge är glastillverkningen huvudanledningen till att turisterna kommer och nu spår Destination Glasriket att 2023 kommer bli bättre för glasturismen än på flera år.

– Vi följer trender, spaningar och analyser som experter gör. Dessa bygger bland annat på undersökningar som görs där man frågar turisten vad de har för tankar inför nästa semester, säger Weronica Stålered, verksamhetsansvarig på Destination Glasriket AB, som är Glasriket-kommunernas officiella bolag som jobbar med att marknadsföra och utveckla platsen.

Trots att många hushåll har det tuffare ekonomiskt och kanske prioriterar bort sällanköp som till exempel konstglas, så ser det ut att bli ett bra år för Glasriket.

– Om vi tittar på hur trenderna ser ut så kan vi konstatera att turismen borde öka den här säsongen, säger Weronica Stålered. 

Se listan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.