Artisten Fröken Snusk, som är aktuell för Melodifestivalen, polisanmäls av Ljungby kommun. Foto: Henrik Montgomery/TT

Ljungby kommun polisanmäler Fröken Snusk – för olaglig försäljning

Uppdaterad
Publicerad

När artisten Fröken Snusk höll konsert i Ljungby i december såldes det vitt snus i fanshopen. Detta fanns det inte tillstånd för, och nu har kommunen polisanmält artisten, något som Smålänningen var först att berätta.

Kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektörer såg i ett reportage i tidningen att artisten hade sålt tobaksfria nikotinprodukter vid konserten.

Detta fanns det inte tillstånd till, och därför har en polisanmälan lämnats in. Försäljningen hade kunnat godkännas om artisten först hade anmält till kommunen att produkten skulle säljas.

– I sådana fall kan vi göra tillsyn och se så att det går rätt till, säger Kristin Lindgren, miljö- och hälsoskyddsinspektör på Ljungby kommun till tidningen.

Polisen bekräftar att en anmälan kommit in, och ska nu utreda vem som är ansvarig för försäljningen.

Fröken Snusk är också i blåsväder efter anklagelser om fejkade lyssningar på Spotify, där branschorganisationen Ifpi överväger att göra en polisanmälan.

SVT har sökt Fröken Snusk för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.