Jens Holmström är född i Ljungby och började spela i Trojas ungdomslag som 16-åring. Foto: Bildbyrån

Ljungbysonen skallade motståndare: ”Han ropade att han skulle döda mig”

Uppdaterad
Publicerad

Troja/Ljungby-spelaren Jens Holmström fick matchstraff efter en händelse mot Björklöven tidigare i februari. Nu beslutar disciplinnämnden att Holmström stängs av ytterligare två matcher.

– Ett skamligt och orättvist beslut, säger Holmström till SVT.

Det var i fredagens match mot Björklöven som domaren gav ett matchstraff till Jens Holmström efter en skallningssituation.

– Jag skallade inte honom med flit. Han svänger förbi efter icing och åker in i min klubba. Då ropade han att han skulle döda mig varpå jag bromsar in eftersom jag tror han ska slå mig, säger Jens Holmström till SVT Nyheter Småland.

Här inträffar kollisionen

”Det är pinsamt”

I samband med händelsen gav domaren ett matchstraff till Holmström, vilket innebär en matchs avstängning. Nu beslutar disciplinnämnden att stänga av Ljungbyspelaren till två matcher.

– Jag är skitbesviken. Det är pinsamt att man lägger till en match till. Jag gör ingen skallningsrörelse och inget medvetet. Jag är ingen spelare som håller på med sånt.

Vet inte varför han hotades

Varför tror du motståndaren skrek att han skulle döda dig?

– Jag har ingen aning. Det var grinigt på isen. Men han filmar och lägger sig i situationen. Det är sjukt att han reagerar så.

Trots straffet och vad motståndaren ska ha sagt till Holmström vill han lämna händelsen bakom sig.

– Jag ville bara åka därifrån. Jag kommer inte anmäla honom för det han sa, det är som att en boxare skulle anmäla motståndaren för misshandel. Men visst är det tråkigt att det händer med tanke på att det är barn i publiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.