Kalmarsund Pride har pågått under veckan med utgångspunkt från Larmtorget i Kalmar. Trots coronarestriktionerna har det varit en lyckad vecka, enligt arrangören. Foto: Johan P Hammarstedt/SVT

Pride-vecka avslutas med regnbågsgala i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Kalmarsund Pride har pågått under hela veckan på Larmtorget i Kalmar. Seminarier, debatter och utställningar har avlöst varandra. Under lördagen avslutas Pride-veckan med en gala på Kalmar teater.

Larmtorget i Kalmar har varit utgångspunkt för årets coronaanpassade Kalmarsund Pride. 

– Det har varit en bra vecka. Bäst har varit att vara på Larmtorget och prata med människor och få reda på vad som är önskemålen från HBTQI-personer i Kalmar. Och det ska vi jobba med nu, säger Alexander Finstad, ordförande i Kalmarsund Pride. 

Kalmarsund Pride avslutas på lördagen, och finalen kommer att utgöras av en gala på Kalmar teater. Evenemanget direktstreamas via Kalmarsund Prides Facebook. 

– Det blir en regnbågsgala som vi kallar Loud and Queer. Vi kommer att dela ut priser och bjuda på musikunderhållning, säger Alexander Finstad.

Parad nästa år

Svårast under årets veckan har varit att det på grund av restriktionerna inte ha kunnat gå att genomföra en Pride-parad. Man får istället ladda inför nästa år.

– Om det blir en parad nästa år, blir det en parad som blir fantastiskt glamorös och färgrik, säger Alexander Finstad. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.