Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Saga Elme är back och spelar för Ljungbyholms GoIF. Hon var nöjd med dagen och fick sin medalj. – Det har varit jätteroligt. Det har gått bra men vi förlorade sista matchen, säger hon. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Majcupen i Smedby växer – över 800 barn deltar i fotbollsturneringen

Uppdaterad
Publicerad

I år spelas sjätte upplagan av Majcupen i Smedby, strax söder om Kalmar. I år deltar över 800 barn i fotbollsturneringen som fortsätter att växa.

Saga Elme är back och spelar för Ljungbyholms GoIF. Hon var nöjd med dagen och fick sin medalj.

– Det har gått bra men vi förlorade sista matchen. Det har varit jätteroligt, nu ska jag åka till Öland och äta kroppkakor, säger hon.

Barnen har koll på resultaten

– Första året hade vi 34 lag anmälda. I år har vi 99 lag, säger Danne Petterson, arrangör.

Totalt spelade över 800 barn mellan 7-10 år vid Tingbyskans idrottsplats i Smedby under lördagen. Alla lag spelade fyra matcher var, men utan vare sig utslagning eller prispallar.

– Alla får medaljer och inga cupvinnare åker härifrån, men barnen håller ändå väldigt noga koll på resultaten trots allt, säger Danne Petterson.

Kan ni växa mer nu?

– Det finns ett tak. Vi klarar inte hur mycket som helst. Men kommer det exempelvis 110 lag nästa år så är de välkomna, säger Danne Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.