Erika, mamma till den försvunna 17-åringen i Ljungby, vädjar om hjälp från allmänheten. Foto: SVT

Mamman till försvunna 17-åringen: ”Jag måste hitta honom”

Uppdaterad
Publicerad

17-åringen, lämnade hastigt en fest i lördags natt, utan skor och jacka. Sedan dess har ingen sett honom. Hans mamma vädjar nu till allmänheten att fortsätta leta – i uthus, lekstugor och vinterstängda fritidshus.

– Jag har fortfarande hopp att han är vid liv, säger hon till SVT Småland.

17-åringens mamma Erika pendlar mellan hemmet och skogen för att leta. Telefonen ringer hela tiden med samtal och tips, säger hon. På tisdagen har det gått över tre dygn sedan hennes son försvann.

– Vi måste leta så länge det finns hopp. Jag måste hitta honom, säger hon.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

”Jag förstår inte”

I tre dygn har huvudet också snurrat med frågor. Och hon hittar ingen rimlig förklaring till varför hennes son försvunnit.

– Han är en stabil kille. Väldigt stabil. Jag förstår inte vad som fick honom att springa från den där festen barfota. Jag försöker fundera om han haft kontakt med någon som han skulle träffa, om han beställt alkohol han skulle hämta. Men jag vet inte, säger hon.

Har han någon anledning att hålla sig undan?

– Nej absolut inte. Han har inte fiender, han är en lugn och väldigt älskad person, ett älskat barn. Det är mammor som har ringt och alla kompisar letar, säger hon.

Uppgifter från vittnen

Eftersom hon själv lämnat ut sitt telefonnummer på sociala medier får hon många tips direkt. Det senaste hon fått till sig, och som också bekräftas av polisen, är att vittnen berättat att sonen ringt på i hus i närheten av den bostad där festen var och bett om att få komma in och värma sig.

Rösten spricker. Men sökandet fortsätter.

– Jag vill vädja till folk att titta i skjul och lekstugor och överallt där det allmänna sökandet inte har tillträde. Det finns äldre människor som inte har Facebook och tidning och de kanske inte ens har möjlighet att titta i sin trädgård. Vi vädjar till dem att de då kan vända sig till någon granne som kan titta. Vi måste hitta honom.

Missing People fortsätter sökandet under dagen, och betar av sektor efter sektor i det område som polisen bedömt som maxzon. Polisen misstänker fortfarande inte att ett brott ligger bakom försvinnandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet