Den man i 70-årsåldern som misstänks för att ha mördat en annan man i samma ålder häktades på lördagen. Han misstänks på sannolika skäl för mord. Foto: Carl Carlert/TT

Man i 70-årsåldern häktad misstänkt för mordet i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen häktades en man misstänkt för mord på en man i 70-årsåldern på Teleborg i Växjö tidigare i veckan. Den nu häktade mannen, som även han är i 70-årsåldern, är misstänkt på sannolika skäl.

Det var vid 18-tiden på tisdagen som polisen fick larm om en skottlossning i ett bostadsområde på Teleborg. Polisen bekräftade senare att man hittat en man i 70-årsåldern med misstänkta skottskador.

Senare på kvällen meddelade polisen att mannen avlidit på platsen.

Dödsskjutningen på Teleborg

Under onsdagen greps en man, också i 70-års åldern, vid en camping i Tingsryds kommun. Enligt Robert Loeffel, som är presstalesperson i polisregion Syd, gick gripandet lugnt till.

– Han fick lägga sig ner och överlämnade sig odramatiskt till polisen när vi konfronterade honom, säger han till SVT Nyheter Småland.

Medger att han varit på plats

Enligt åklagare Annie Runander har den nu häktade mannen inte angett en direkt inställning till anklagelserna. Men åklagaren menar att han medger att han varit på platsen under onsdagskvällen. Åklagaren vill inte heller gå in på motiv vad gäller mordet.

– Vi har en bra bild i utredningen, men vi vill inte gå ut med det med risk för att påverka utredningen negativt. Han har själv lämnat ett motiv i sina uppgifter om varför han varit där, säger åklagare Annie Runander.

Ska genomgå läkarundersökning

Enligt uppgifter till Smålandsposten, som framkom under torsdagen, är polisens teori till mordet en flera år gammal fastighetsaffär. Polisen har valt att inte kommentera uppgifterna till SVT Nyheter Småland.

– Uppgifter kring förundersökningen är inget jag kommer kommentera just nu, säger Robert Loeffel vid polisregion syd.

Den häktade mannen ska nu genomgå en läkarundersökning, därefter fattas beslut om han ska genomgå en psykiatrisk undersökning.

Åtal ska väckas den 9 december.

SE MER: Polisens presstalesperson om gripandet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisens presstalesperson Robert Loeffel berätta om gripandet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Teleborg

Mer i ämnet