Misstänkt mordförsök – man skjuten i Emmaboda

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern har förts till sjukhus med skottskador i Emmaboda kommun. Han säger sig ha blivit skjuten i natt – men larmade polisen själv först vid lunchtid på fredagen.

Strax före lunch inkom ett larm till SOS. Det var en man i Emmaboda kommun som sa att han blivit skjuten. Polis och ambulans åkte då till platsen och mannen fördes till länssjukhuset i Kalmar.

I nuläget är det oklart hur allvarligt skadad mannen är, men i samband med att han fördes till sjukhuset så hade polisen möjlighet att hålla ett första förhör med honom.

Emmaboda

– Nu finns det en hel del saker att jobba ifatt eftersom brottet skett för ett bra tag sedan. Till en början så vill man höra mannen mer ingående och självklart höra eventuella vittnen som kan ha hört något i närheten av brottsplatsen, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Oklart var skjutningen skedde

Om brottsplatsen är samma plats där mannen hämtades av ambulans eller om han blivit skjuten någon annanstans är inget polisen vet i nuläget.

– Men man har gjort en teknisk undersökning där mannen anträffades. Om det har skett någon annanstans så ska man göra en där också, säger Rickard Lundqvist.

Enligt polisen har mannen sin förklaring till att han väntade så länge innan han larmade SOS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Emmaboda

Mer i ämnet