Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ljungby är en av flera kommuner som satsat på att anställa tillfällig personal under pandemin, och enligt HR-specialist Agneta Hallberg Hansson har de fått fler ansökningar än väntat. Foto: Ellen Jöhnsson/SVT

Många söker kommunernas tillfälliga jobb under pandemin

Publicerad

Flera kommuner i både Kalmar och Kronobergs län har som en effekt av pandemin gått ut och sökt personal för tillfällig anställning, för att täcka upp en ökad sjukfrånvaro inom de kommunala verksamheterna.

– Vi kände att vi hade ett behov av att få in mer personal, vi ville visa att vi fanns här, säger Agneta Hallberg Hansson, HR-specialist på Ljungby kommun.

I Ljungby ser man på satsningen som ett lyckats projekt. Över två hundra ansökningar har kommit in hittills och 40 nya medarbetare har anställts för tillfälliga anställningar och vikariat inom framförallt den kommunala vård- och omsorgsverksamheten.

– Vi har fått ett brett spann av sökanden, det finns både de som har lång erfarenhet och de som precis har tagit studenten. En del har blivit permitterade medan andra söker ett vanligt sommarjobb då det man tidigare planerat för inte blivit av på grund av pandemin, säger Agneta Hallberg Hansson.

Flera kommuner satsar på tillfälliga jobb

Även Alvesta, Uppvidinge, Älmhult, Lessebo, Hultsfred och Högsby kommuner har annonserat ut att de söker personal för att tillfälligt stötta upp den kommunala verksamheten under pandemin.

Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer