Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Shafia och Jazib Shahid från Islams Ahmadiyya församling delade bland annat ut koraner översatta till svenska under manifestationen på larmtorget i Kalmar. Foto: Ludwig Fleetwood

Manifestation mot koranbränning i Kalmar: ”Yttrandefrihetsgrundlagen borde förtydligas”

Publicerad

Under lördagen höll Islams Ahmadiyya församling en manifestation i centrala Kalmar mot de koranbränningar som skett runt om i Sverige den senaste tiden.

– Vi vill manifestera mot koranbränningarna som vi tycker är fel, men också mot muslimernas aggresiva reaktioner, det tycker vi också är fel, säger Jazib Shahid som är representant för Islams Ahmadiyya församling.

Under helgen sker manifestationer likt den i Kalmar i flera städer runt om i Sverige. Islams Ahmadiyya församling som håller i manifestationerna vill informera om Islam för att försöka ge folk en uppfattning om religionens budskap.

Jazib Shahid tror att större kunskap är en nyckel för att få slut på koranbränningarna, han anser även att yttrandefrihetsgrundlagen skulle behöva förtydligas.

 – Enligt yttrandefrihetsgrundlagen är hets mot folkgrupp olagligt och man får inte inte säga rasistiska och antisemitiska kommentarer, så varför ska man då få bränna koraner?

Se mer från manifestationen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.