Platsen där kvarlevorna hittades ligger otillgängligt ute i ett skogsparti. Foto: David Petersson

Mänskliga kvarlevor hittade i Hultsfred – polisen inleder mordutredning

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har hittat mänskliga kvarlevor i ett skogsområde i Hultsfreds kommun. Platsen är nu avspärrad och en förundersökning om mord har inletts.

Enligt polisen var det privatpersoner som hittade kvarlevorna i skogen under måndagen. Polisens tekniker har nu konstaterat att det rör sig om mänskliga kvarlevor som ännu inte har identiferats.

– Kvarlevorna är transporterade till rättsmedicin i Linköping för analys, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till SVT.

”Riktigt tät granskog”

En privatperson som SVT pratat med uppmärksammade redan under måndagskvällen att något var på gång. Då var polisen på plats med två hundbilar och en annan bil.

– Jag kör förbi där varje dag till och från jobbet. Jag reagerade på att det stod flera polisbilar på platsen. När min kollega åkte förbi klockan fem i morse var de fortfarande kvar. För 15 år sedan var det ett kalhygge men nu är det riktigt tät granskog, säger han till SVT.

Kvarlevorna hittades i ett skogsparti i Hultsfreds kommun och är nu skickade för analys. Foto: David Petersson

Ung kvinna försvann 2019

2019 försvann en ung kvinna i Hultsfred spårlöst, och trots omfattande eftersök från både polis och missing people har kvinnan aldrig återfunnits. Om det kan röra sig om den försvunna kvinnan vill dock polisen inte spekulera i.

– Det är helt naturligt att vi har med oss personer som varit försvunna i området när vi hittar sådana här fynd, mer kan jag inte kommentera just nu, säger Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.