Polisen bekräftar: Mänskliga kvarlevor hittade i skogen utanför Orrefors

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bekräftar för SVT att man har hittat kvarlevor från en människa i ett skogsområde norr om Orrefors i Kalmar län. Kvarlevorna har skickats till Linköping för DNA-analys.

– Det är bekräftat att vi har hittat mänskliga kvarlevor och nu väntar vi på svar för att fastställa identitet, säger Håkan Wessung vid polisen i Kalmar.

Det var i augusti som polisen efter tips åkte ut till ett skogsområde i Orrefors och påträffat flera mänskliga kvarlevor, något Barometern var först med att berätta.

– Den 11 augusti anträffade vi en kvarleva och i samband med en större insats den 25 augusti gjorde vi flera fynd i området, säger Håkan Wessung.

Skickats för DNA-analys

Kvarlevorna har hittats på olika platser inom ett större skogsområde nära Orranäs-området, enligt polisen.

– Fynden kunde göras efter tips från privatperson som hade varit i området. Kvarlevorna har skickats till Nationellt forensiskt centrum i Linköping för analys och DNA-matchning, säger Håkan Wessung.

Polisen kan i nuläget inte ge information om det är kvarlevor efter personer som anmälts försvunna i området. Men säger dock att det finns ett antal försvunna personer som detta ska testas emot.

– När sådant här händer kontaktar vi alltid personer som anmält anhöriga saknade av ren rutin. Så fort vi får svar från NFC kontaktar vi de anhöriga, säger Håkan Wessung.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.