Mattias Karlsson (SD) Foto: Johan Nilsson/TT

Mattias Karlsson (SD) tar plats i Uppvidinges fullmäktige

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraten Mattias Karlsson kryssades in i Uppvidinges kommunfullmäktige, där han var nionde namn på valsedeln. Nu berättar han att han avser att ta platsen – trots att han också sitter i riksdagen. ”Jag ska vara med i den mån jag kan och agera mentor åt de nya” säger han till SVT.

Mattias Karlsson är riksdagsledamot för Sverigedemokraterna sedan 2010 och partiets gruppledare i riksdagen sedan 2014. Han är också ensamstående pappa med två barn i Uppvidinge. Trots det kommer han att tacka ja till platsen i Uppvidinges kommunfullmäktige, där han kryssats in.

– Jag kommer dessvärre att ha hög frånvaro. Men jag ska vara med i den mån jag kan och agera mentor åt de nya. Jag tror dessutom att det är värdefullt att ta med mig erfarenheter från en mindre landsortskommun till riksdagen, säger han till SVT.

Mattias Karlsson berättar att han tillbringar ungefär hälften av sin tid på hemmaplan i Uppvidinge.

– Jag måste försöka vara med på gruppmöten och voteringar, och de större viktigare mötena. Dessutom budgetmöten och förmöten och sådant som kan planeras, säger Mattias Karlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Uppvidinge

Mer i ämnet