Foto: Mattias Strömberg

”Med hopp om skodda elever”

Publicerad

Martin Olander heter läraren på Norregårdskolan i Växjö som just nu jagar löparskor till sina elever. ”Många elever har det knapert hemma och kommer till idrottslektionerna i sina vanliga skor”, skriver han på sociala medier.

Martin Olander lade ut sitt anrop om skor i onsdags. Många har redan hört av sig och ett 40-tal par är redan säkrade. Nu hoppas han att skorna ska passa elever som är utan, och att de ska kunna vara med på pulsträning en gång i veckan och på ett Elevens val som heter Våga bli trött.

–Jag är lärare på Våga bli trött och ser att det finns ett intresse bland eleverna. De ska kunna välja det de verkligen vill vara med på, säger Martin Olander till SVT Nyheter Småland, och inte behöva avstå för att de saknar skor.

Nu är förhoppningen att bygga upp en skobank och att eleverna ska kunna få skorna som sina egna. Och på lite sikt vill Martin Olander även samla in träningskläder för att ge till elever som saknar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.