Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du följa med på midsommarfirande på Evedal i Växjö. Foto: Arta Tahiri/SVT

Midsommarfirande på Evedal i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Midsommar är en av Sveriges mest älskade högtider. Varje år samlas hundratals människor på Evedals grönområde för att njuta av den festliga atmosfären.

– Jag älskar midsommar för att det är massa festligheter, säger Lycke Strååt Johansen, som var på plats för att se sin mormor och morfar dansa folkdans.

Firandet på Evedal började redan på förmiddagen med att midsommarstången kläddes med blommor och löv. När stången var färdigklädd restes den och den traditionella dansen runt stången drog igång.

– Vi har dansat för Folkdanslaget Värendsgillet i 40 år, midsommar är tradition. Just i år firar Värendsgillet 60-årsjubileum, säger Birgitta Nilsson och Benke Nilsson, iklädda i Värendsdräkt.

SVT Nyheter Småland träffade även Lycke och Tuva Strååt Johansen som var på plats för att se sin mormor och morfar dansa runt midsommarstången.

– Det ska bli jätteroligt att se mormor och morfar dansa, för jag har aldrig sett dem dansa. Vi har pratat om det jättemycket, säger Lycke Strååt Johansen med blommor i håret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.