Midsommar 2024

Jordgubbar, midsommarkransar och bilköer. Under storhelgen är det mycket att hålla reda på. SVT Nyheter livesänder, chattar och rapporterar därför hela dagen om allt du behöver veta. Hur firas högtiden? Vad blir det för väder och vilka vägar ska jag undvika?

Jordgubbar, midsommarkransar och bilköer. Under storhelgen är det mycket att hålla reda på. SVT Nyheter livesänder, chattar och rapporterar därför hela dagen om allt du behöver veta. Hur firas högtiden? Vad blir det för väder och vilka vägar ska jag undvika?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det blev lite dramatiskt” – här hissas majstången på Skansen. Foto: SVT

Midsommar 2024

Överblick

Pinnat inlägg

Hej och välkomna till SVT:s midsommarchatt! Här rapporterar vi hela dagen om allt du behöver veta – om allt från trafikläget och vädret till jordgubbarna.

Firar du midsommarafton med sill, potatis och dans runt stången – eller inte alls? Dela med dig i chatten och skicka gärna in bilder från firandet.

Jenny • Midsommarfirandet står jag med all sannolikhet över i år. Tyvärr. Jobbar hela helgen och väl hemma blir det till att ladda upp batterierna

Fulla batterier ska inte underskattas. Det kommer fler midsomrar!

JM • Eftersom jag saknar vänner och familj som är hemma idag så valde jag att cykla närmare 10 mil på en runda jag tänkt mig genomföra sen ett tag. Mäkta stolt! Godnatt och glad midsommarnatt önskar jag er alla :)

Det var inte dåligt! Får man gissa att träningsvärken sitter där den ska imorgon då.

Angela • Min midsommar skulle bli tråkig och väldigt ensam tills jag fick kontakt med en person online igår som bjöd in mig till sitt firande. Visade sig dessutom att vi bara bor 2 hållplatser från varandra. Jag blev verkligen glad. Så nu är jag hos hen ihop med hens vänner.

Daniel • Arbetat och hjälpt strandade bilister längsmed våra vägar! Glad midsommar allihopa!

Ricpor • Körde från göteborg till Västerås, inte en bil på kilometers avstånd, min mest överakande tur någonsin.
Tid: midsommarafton 10-17 typ

Plötsligt händer det!

Johan karlsson • Jag sitter hemma med några öl. Tar det lugnt och kollar på tv. Bra tv på midsommarafton.
Ha det fint

Johanna • Tar det lugnt i midsommar och satsar på återhämtning efter två veckors sjukdom. Blir lite promenader, men annars vila med läsning och film - väldigt skönt. Vill hälsa till alla andra som också är ensamma denna långhelg: njut av naturen, den är så fantastiskt fin nu.

Låter klokt, och fin omtanke! Glad midsommar.

Marie • Firar solo på hotell i Saltsjöbaden - soligt o varmt!
Underbart lugnt o fridfullt!
På dagen besök i Wallenbergsparken m dans runt Midsommarstången o fika - Hembygdsföreningen ordnade - Tack!
Tittar nu på SVT "En kväll i Juni"!
Vilket fint sommarprogram- vilken sång musik o natur!

Hunden 🐶 • Voff voff 🐶! Jag önskar er alla, de som arbetar på midsommarafton och SVT Nyheter en glad midsommarafton! 😊😊

Sophia • Började dagen på jobbet med midsommar lunch och en långpromenad i solen, sen hem för att umgås med sambo, barn, barnbarn, svärdotter och svärföräldrar. Ätit gott och haft tipspromenad. Nu när lugnet lagt sig är det fotboll på tv och soffhäng.

Inte mycket att klaga på! Glad midsommar!