Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael Johansson (M) följer kösiffrorna på sitt arbetsrum. Trots att kön inte minskat på fyra år går det åt rätt håll, menar han. Foto: Ida Andersson/SVT

Mikael Johansson (M) om kritiken: ”Vi kan inte trolla fram sjuksköterskor”

Publicerad

Läkarföreningen menar att mer pengar borde satsas på sjukhuset i Växjö för att situationen ska bli bättre. Men enligt regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M) kommer pengar inte lösa något.

Ivo har riktat kritik mot akuten i Växjö för att de har för långa väntetider och för lite personal. Läkarföreningen vill att politiker ska satsa mer på sjukvården för att lösa problemen som finns – men hur det ska göras är inte föreningen och politikerna överens om.

Enligt regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M) behöver sjukvården anställa fler. Det handlar alltså inte om att satsa mer pengar, säger han.

– Pengar finns ju för att anställa fler, vi har tomma tjänster, säger Mikael Johansson (M).

Men har läkarföreningen fel då, när de säger att man borde satsa mer i budgeten?

– Vi har satsat på att bland annat ha rekordmånga utbildningsläkare, genom det kommer vi få fler som vi kan anställa, säger Mikael Johansson (M).

Hör honom, i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet