1,8 miljoner kronor, den summan får föreningslivet i Oskarshamn dela på efter att kommunen valt att skjuta till extrapengar till föreningarna. Foto: Privat

Miljonregn till föreningar i Oskarshamn

Publicerad

Coronaviruset har inte bara gjort människor sjuka, det har också gjort att föreningsverksamheten i landet påverkats negativt och i Oskarshamn bestämde kommunledningen att skjuta till pengar till olika föreningen av det skälet.

– Vi bestämde redan i april att vi ville stötta föreningslivet, säger Anton Sejnehed (S) som är ordförande för bildningsnämnden i Oskarshamn.

Under tisdagen stod det klart hur kommunen vill fördela de två miljoner kronor man avsatt som stöd till kommunens föreningar.

– Vi har prioriterat barn och ungdomsverksamhet, endera som målgrupp eller som utövare, men vi har också prioriterat föreningar som jobbar med människor med funktionsvariationer, säger Anton Sejnehed.

Utöver de prioriteringarna handlar det om att fördela stödet geografiskt och att beakta könsfördelningen samt ge till de föreningar som inte får stöd från annat håll.

Av de två miljoner som avsattes är 1,8 miljoner fördelade. De fyra föreningarna som fick mest pengar är Folkets hus och parker 233 000 kronor,  IK Oskarshamn 213 000 kronor , Oskarshamns AIK 210 000 kronor samt Kraftstadens innebandy 147 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.