Missing people har fortsatt sitt sökande efter den försvunna mannen i Orrefors under helgen, utan resultat. Foto: Karin Ahlgren/SVT

Missing People fortsätter sökandet efter försvunne mannen i Orrefors

Publicerad

Nya sökinsatser i helgen efter den försvunne mannen i Orrefors har inte gett resultat än. Men Missing People kommer att leta vidare.

– Vi kommer att fortsätta tills han hittas, säger Johanna Hedlund, verksamhetsledare Missing People Kalmar.

Mannen i 75-årsåldern som senast sågs på förmiddagen den 3:e maj har, trots stora sökinsatser från polis och försvarsmakten med helikopter, ryttare, hundpatruller med mera, fortfarande inte återfunnits. Missing People kallades in dagen efter sökandet, och kallade då på allmänhetens hjälp. Men nu söker man endast med personal som är utbildad av organisationen.

– Vi har sökt med våra interna resurser denna helg, sammanlagt 16 personer deltog. Vi har kompletterat våra sök genom att titta extra noga i områden som vi tyckte behövde genomsökas ännu mer, säger Johanna Hedlund, verksamhetsledare Missing People Kalmar.

Drönare och hundekipage användes i sökandet i helgen som till största del skedde till fots.

När sker nästa sökinsats?

– När nästa sök sker kan jag inte svara på just nu, men vi måste vara tillräckligt många för att det ska bli en sammanhållen och effektiv insats. Vi kommer att fortsätta att leta tills han hittas. Men det sker inte lika intensivt som i början av ett försvinnande, säger Johanna Hedlund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer